Fietsen in de Vogezen

Fietsen in de Vogezen

Kom je om fanatiek te trainen, gewoon lekker te fietsen in de Vogezen of een combinatie van beide? Wat je doel ook is, de Sportherberg zorgt in overleg met jou ervoor dat je dagelijks een ontspannende of uitdagende route gaat fietsen. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos; de Vogezen bieden voldoende afwisseling waarop je nooit raakt uitgekeken. Bekijk de prachtige omgeving in de Vogezen.

Verder bieden we je de mogelijkheid om gebruik te maken van onze Wahoo Kickr (smart trainer) om een virtuele rit te maken met Zwift, of Zwift te gebruiken om een FTP-test te doen zodat je met de resultaten van deze test gerichter kunt gaan trainen. Kortom, ook op een regenachtige dag hoeft jouw rit of training niet in het water te vallen.

Lekker en gezond eten

Elke ochtend serveren wij ons buffet met o.a. vers brood, muesli en vers fruit. Om 19:00 uur verzorgen wij onze plat du jour die natuurlijk altijd wordt bereid met verse producten. Lees hier meer over onze keuken.

GPS

We hebben voor elk niveau diverse GPS routes klaar liggen. De routes gaan o.a. over de Ballon d'Alsace, route des Crêtes en la Planche des Belles Filles. Bekijk hier alle fietsroutes. Wij verhuren ook GPS toestellen.

Pastasnack

Tussen 16:00 en 17:00 uur serveren wij een vers bereide pastasnack om de koolhydraten alvast aan te vullen.

Fietsenstalling

Wij beschikken over een fietsenstalling waar je fietsen veilig staan. Ook kun je daar jouw fiets onderhouden en klaar maken voor de volgende dag. Daarnaast beschikken we over een wasplaats waar je de fiets of mountainbike kunt schoonmaken.​ In de fietsenstalling is tevens een mogelijkheid voor het opladen van e-fietsen.

Ervaring

Onze passie voor fietsen kunnen wij goed gebruiken om een geweldige fietsvakantie in de Vogezen voor je te organiseren. Lees hier meer over ons.

Wasservice

Tegen een kleine vergoeding kunnen wij fietskleding voor je wassen zodat alles weer klaar is voor de volgende uitdaging.

Fietsen huren in de Vogezen?

Het is niet mogelijk om bij ons een racefiets of mountainbike te huren. Hiervoor verwijzen we jullie graag door naar een fietsenwinkel in La Bresse met diverse soorten racefietsen, mountainbikes en e-bikes.

Fiets laten repareren in de Vogezen?

Wij adviseren je om met een goed onderhouden fiets bij ons te verschijnen om het risico op mankementen tot een minimum te beperken. Zorg er in ieder geval voor dat banden en remmen in orde zijn. Het wegdek is over het algemeen goed, echter op sommige stukken liggen losse steentjes dus goede banden zijn essentieel, naast goed werkende remmen. Mocht je desondanks een beroep moeten doen op een fietsenmaker, dan kan dat in:

Remiremont:

Christian Mougel

La Bresse:

Sports Passion

Mountainbiken in de Vogezen

Vogezen en mountainbiken zijn twee woorden die onafscheidelijk zijn. De wisselende omgeving van bossen, bergen en dalen maken de Vogezen tot een paradijs voor mountainbikers. De zwaarte en de lengte van de routes zijn goed aan te passen aan jouw wensen. Dit alles maakt dat de Vogezen je een geweldige actieve fietsvakantie kunnen bieden.

We gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

We gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. Privacyverklaring.