De prachtige omgeving in de Vogezen

Wat te doen in de Vogezen? Leuke markten, adressen, sportmogelijkheden en de aankomende evenementen in de Vogezen

Plombières-les-Bains

De Sportherberg ligt net buiten het stadje Plombières-les-Bains, in de regio Grand Est in Frankrijk, in het zuidelijke deel van het departement de Vogezen. Plombières-les-Bains is een kuuroord en heeft de bijnaam “Stad van de duizend balkons”. Het ligt niet ver van de grotere plaatsen Remiremont en, de hoofdstad van de Vogezen, Épinal. Plombières-les-Bains is trotse drager van de toeristische keurmerken “Village étape”, “100 Plus Beaux Détours de France”, en “Petites cités de Caractère”.

In de zomermaanden is het er levendiger dan in de overige maanden van het jaar en dat heeft alles te maken met de toestroom van kuurgasten en overige toeristen.

Remiremont Plombières Tourisme-app

Ontdek de omgeving met een handige gids op je smartphone. Verken de natuur en duik in de rijke geschiedenis en evenementen, allemaal offline beschikbaar. Deze gratis app is perfect voor vakantiegangers en bezoekers.

Markt en brocante in de Vogezen

In de Rue Liétard bevinden zich meerdere brocante winkeltjes die dagelijks geopend zijn (muv zondag).

Aanrader: 

Iedere 2e zondag van de maand (van april t/m oktober) vindt een gezellige brocante markt plaats in het historische hart van Plombières-les-Bains. De markt is geopend vanaf 08.00 uur en sluit om 17.00 uur.

In het nabijgelegen Girmont/Val d’Ajol vindt elke zomer een Marché Nocturne (avondmarkt) plaats, een populair evenement in de Vogezen. Van eind juni tot eind augustus zal de avondmarkt van Girmont iedere vrijdag vanaf 18.00 uur bezoekers verwelkomen. Lokale producenten van vlees, groenten, fruit, kaas, honing en kunstnijverheid exposeren hier hun waar.

Eten en drinken

Onze tip: La Douceur de Vivre, 1 Square Gentilhomme, Plombières-les-Bains

Le Wagon, Allée Eugène Delacroix, Plombières-les-Bains

Carre Romain, 16 Place du Bain Romain, Plombières-les-Bains (salades en ijs)

Ferme Auberge La Chenevière, 645 Route de Bains

Kuuroord

Zelf een middag genieten van de lokale thermen kan bij Spa Balneo Romain Calodae, Avenue des Etats-Unis.

Goed om te weten: mocht je een bezoek plannen aan het kuuroord, vergeet dan niet om zwemkleding mee te nemen!

Overige commercie

Plombières-les-Bains beschikt verder over de kleine supermarkt Vival (11 Rue Camillo Benso di Cavour), een postkantoor met pinautomaat (13 Place De L Eglise), een casino, oplaadpalen voor elektrische auto’s en een bioscoop (Pl. Maurice Janot).

Wandelen in de Vogezen

De Club Vosgien heeft 25 wandelingen met gemarkeerde routes opgezet, gelegen tussen de rivieren de Augronne en de Combeauté, waarvan 8 wandelingen met vertrek in Plombières-les-Bains. Een set wandelkaarten is verkrijgbaar bij de Offices de Tourisme in Plombières-les-Bains, Remiremont en Le Val-d’Ajol. De bewegwijzering worden duidelijk aangegeven door middel van cirkels van verschillende kleur.

Zwemmen in de Vogezen

De omgeving van De Sportherberg leent zich niet alleen voor fantastisch fietsen, hardlopen en/of wandelen. Ook voor wie wil zwemmen kan bij de vele voorzieningen in de omgeving terecht.

Zwembad

Gasten van de Sportherberg die bijvoorbeeld trainen voor een triathlon kunnen terecht in het Centre Aquatique in Remiremont (75 Faubourg du Val d’Ajol). Voor openingstijden en tarieven:

Open water

Het meer van Gérardmer is het grootste natuurlijke meer van de Vogezen. Het is voorzien van een uitgestippeld voetpad van 6 km. Zwemmen (onder toezicht) bij het strand van Union Nautique, van juni tot september. Op het meer kunnen tal van nautische activiteiten worden gedaan, zoals het huren van bootjes. Picknicken langs het meer is op diverse plekken mogelijk en op de boulevard van Gerardmer (Promenade Quai du Lac) tref je een keur aan restaurants, veelal met een zonnig terras.

Evenementen in de Vogezen

  30 juni 2024

L’Alsacienne is terug. Met een nieuwe organisatie, een nieuwe startplaats en een nieuw parcours. De Gran Fondo telt 170 km en 4200 hoogtemeters en brengt je via de panoramische Route des Crêtes naar de prachtige en uitdagende beklimmingen van de Petit Ballon en de Platzerwasel…

  16 augustus 2024

Op 16 augustus 2024 heb je als gast van De Sportherberg de unieke gelegenheid om jouw favoriete renster ‘live’ aan te moedigen. ..

  7 en 8 september 2024

Elk jaar staan meer dan 4600 mensen in Gérardmer aan de start van een van de 4 triathlon afstanden (waar onder een halve en een Olympische) en 2 tri-kids evenementen…

We gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

We gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. Privacyverklaring.