De prachtige omgeving in de Vogezen

Wat hebben de Vogezen te bieden? Leuke markten, adressen, sportmogelijkheden en de aankomende evenementen in de Vogezen

Plombières-les-Bains

De Sportherberg ligt net buiten het stadje Plombières-les-Bains, in de regio Grand Est in Frankrijk, in het zuidelijke deel van het departement de Vogezen. Plombières-les-Bains is een kuuroord en heeft de bijnaam “Stad van de duizend balkons”. Het ligt niet ver van de grotere plaatsen Remiremont en, de hoofdstad van de Vogezen, Épinal. Plombières-les-Bains is trotse drager van de toeristische keurmerken “Village étape”, “100 Plus Beaux Détours de France”, en “Petites cités de Caractère”.

In de zomermaanden is het er levendiger dan in de overige maanden van het jaar en dat heeft alles te maken met de toestroom van kuurgasten en overige toeristen.

Markt en brocante

In de Rue Liétard bevinden zich meerdere brocante winkeltjes die dagelijks geopend zijn (muv zondag)

Aanrader: Les Puces et brocante de Plombières, Place Beaumarchais, openlucht brocante markt met een groot aantal exposanten. Iedere 2e zondag van de maand (in 2021: 13 juni / 11 juli / 8 aug / 12 sept)

In het nabijgelegen Girmont/Val d’Ajol vindt elke zomer een Marché Nocturne plaats, een populair evenement in de Vogezen. Van eind juni tot eind augustus zal de nachtmarkt van Girmont elke vrijdag vanaf 18 uur bezoekers verwelkomen. Lokale producenten van vlees, groenten en fruit, kazen, bosbessen, honing én kunstnijverheid exposeren hun waar.

Eten en drinken

Aanrader: La Douceur de Vivre, 23 rue Liétard

Le Square, 1, Square Gentilhomme

La Mie Nico (salon de thé), 18 Rue Liétard

Le Wagon, Allée Eugène Delacroix

Ferme Auberge La Chenevière, 645 Route de Bains

Kuuroord

© Office de Tourisme Remiremont Plombières-les-Bains

Zelf een middag genieten van de lokale thermen kan bij Spa Balneo Romain Calodae, Avenue des Etats-Unis.

Overige commercie

Plombières-les-Bains beschikt verder over een kleine supermarkt Vival (11 Rue Camillo Benso di Cavour), een postkantoor met pinautomaat (13 Place De L Eglise), een casino, oplaadpalen voor elektrische auto’s en een bioscoop.

Wandelen in de Vogezen

De Club Vosgien heeft 25 wandelingen met gemarkeerde routes opgezet, gelegen tussen de rivieren de Augronne en de Combeauté, waarvan 8 wandelingen met vertrek in Plombières-les-Bains. Een set wandelkaarten is verkrijgbaar bij de Offices de Tourisme in Plombières-les-Bains, Remiremont en Le Val-d’Ajol. De bewegwijzering worden duidelijk aangegeven door middel van cirkels van verschillende kleur.

Zwemmen in de Vogezen

De omgeving van De Sportherberg leent zich niet alleen voor fantastisch fietsen, hardlopen en/of wandelen. Ook voor wie wil zwemmen kan bij de vele voorzieningen in de omgeving terecht.

Zwembad

Gasten van de Sportherberg die bijvoorbeeld trainen voor een triathlon kunnen terecht in het Centre Aquatique in Remiremont (75 Faubourg du Val d’Ajol). Voor openingstijden en tarieven:

Open water

Het meer van Gérardmer is het grootste natuurlijke meer van de Vogezen. Het is voorzien van een uitgestippeld voetpad van 6 km. Zwemmen (onder toezicht) bij het strand van Union Nautique, van juni tot september. Op het meer kunnen tal van nautische activiteiten worden gedaan, oa verhuur van bootjes. Picknicken langs het meer is op diverse plekken mogelijk en op de boulevard van Gerardmer (Promenade Quai du Lac) treft u een keur aan restaurants, veelal met een zonnig terras.

Evenementen in de Vogezen

Dé klassieker in de Vogezen. En terecht! De monstertocht van ruim 200 kilometer met meer dan 4.400 hoogtemeters door de Vogezen, spreekt tot de verbeelding. Trois Ballons verwijst naar de drie ‘Ballonnen’ die in de route zijn opgenomen: Ballon Servance, Grand Ballon en Ballon d’Alsace. Met de beklimming van Planche des Belles Filles als heerlijk toetje! Trois Ballons is geschikt voor zeer goed getrainde fietsers, maar ook zeker voor mensen met minder ervaring of kilometers in de benen. Deelnemers kunnen namelijk voor twee afstanden kiezen. Wie minder getraind is, kiest voor de mediofondo van 125 kilometer.

We maken gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.